O možnosť voliť požiadalo v prešovskej väznici necelých 75 percent obvinených

17.06.2004 Celý región

Necelých 75 percent z celkového počtu obvinených osôb, ktoré sú umiestnené v Ústave na výkon väzby (ÚVV) v Prešove požiadalo o možnosť voliť 13. júna vo voľb...
Necelých 75 percent z celkového počtu obvinených osôb, ktoré sú umiestnené v Ústave na výkon väzby (ÚVV) v Prešove požiadalo o možnosť voliť 13. júna vo voľbách do Európskeho parlamentu. Po 8.30 h prišli preto do väznice traja členovia volebnej komisie z príslušného okrsku č. 44 v Prešove s prenosnou urnou.

Informoval o tom poverený zástupca riaditeľa ÚVV v Prešove. Konštatoval tiež, že medzi záujemcami je len jedna žena. Vyhoveli všetkým, ktorí požiadali o možnosť voliť. Pri samotných voľbách platia presné pravidlá, obvinení sa nesmú navzájom vidieť, preto ich dozorcovia zvádzajú k výkonu volebného aktu osobitne z ciel.
Podpredseda volebnej komisie v okrsku č. 44 Martin Lacina povedal, že popoludní pôjdu s prenosnou urnou do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana. Predpokladá, že tam bude voliť do 300 hospitalizovaných osôb.
Do 10. hodiny vo volebnej miestnosti tohto okrsku, ktorý je v centre Prešova využilo svoje právo asi desať percent z celkového počtu necelých 900 pôvodne zapísaných osôb do voličského zoznamu.

(jj)
 

Vyberte región